Även om ligan har lämnats bakom av Inter Milan med 16 poäng, ronaldo tröja real madrid efter att ha besegrat Slavia Prag dubbelt så avancerade AC Milan framgångsrikt till topp 8 i Europa League och kommer att arrangera ett inbördeskrig i Serie A med Roma. I den 29:e omgången av Serie A spelade Milan borta mot Verona. Theo öppnade målskyttet för Milan. Pulisic gjorde mål i raka matcher. Chukwueze gjorde sitt första Serie A-mål. Milan vann med 3:1 i bortamatchen och gick om Juventus och ockuperade ställning, andra sätesposition.
Med segern i de två senaste omgångarna rymde Verona framgångsrikt från nedflyttningsstrecket, men de är bara 2 poäng över nedflyttningsstrecket. Med tanke på att landslagets matchdag var härnäst gjorde Pioli inga reservationer; Maignan stod framför målet; Calabria, Kalulu, Tomori och Theo ledde försvaret; Reinders , Bennacer och Cheek slår sig samman på mittfältet; Okafor, Pulisic och Leo ansluter sig till offensiven.Trots att de kom till motståndarens territorium hade Milan redan en styrka, och Rossoneri vände också framgångsrikt på steken, i den 4:e minuten släppte Bennacer en frispark i straffområdet, och Tomori flankerade bollen framför mål; i den 19:e minuten volleyade Okafor och bollen räddades av Mondip innan den träffade dörrkarmen och hoppade ut; i den 23:e minuten rörde sig Chik diagonalt utanför straffområdet, Pulisic följde upp och sköt hårt in i straffområdet, och bollen kom ut för andra gången Träffa dörrkarmen och hoppa ut! I den 37:e minuten bröt Pulisic sig loss från den genomgående bollen till höger, och Okafors skott i straffområdet missade målramen.
Under Milans successiva offensiver blev Veronas försvar gradvis oförmöget att stå emot det. I den 44:e minuten gick Theo ner till vänster och blockerade två raka passningar. Den franske ytterbacken lyckades helt enkelt trycka bollen från en liten vinkel. Bröt målet, 1:0! Theo gjorde totalt 5 mål och 10 assist för Milan den här säsongen, vilket slog hans personliga rekord för mål under en enda säsong.Strax efter att ha kommit tillbaka från omklädningsrummet i andra halvlek, i den 50:e minuten, spelade Davidovic med eld på baksidan och blev uppfångad av Okafor.Den sistnämndes långväga stötskott blockerades av Mondip.Pulisic följde upp och gjorde mål igen. En stad, 2:0! Pulisic gjorde raka mål och ökade sin personliga Serie A-målssiffra till 9 mål. Det här är de flesta mål som gjorts av en amerikansk spelare i Serie A.
I den 64:e minuten gjorde Santonz en passning från höger. Milan gjorde en rensning men sparkade inte långt, billiga fotbollströjor vilket lämnade en stor lucka längst upp i bågen. Noslin sprängde en världsvåg för att få tillbaka ett mål för Verona, 2:1 ! I den 69:e minuten drog Giroud tillbaka till planhalvan för att ta emot ett genomspel.Leo gjorde ett diagonalt skott men missade bollen direkt. I den 80:e minuten tog Bennacer en hörna, och Chukwueze slog bollen med vristen och slog i nätet, 3:1! Detta är Chukwuezes första mål efter att ha kommit till Milan.Till slut gjorde Milan 3 poäng i en bortamatch 3:1, vann 5 matcher i rad i alla tävlingar. På grund av Juventus oavgjorda oavgjorda omgång, tog Milan andraplatsen i tabellen med ett övertag på 3 poäng, 14 poäng före Roma på femte plats verkar det inte vara något stort problem att ta plats i Champions League nästa säsong.